Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Dorpen en steden in Kreta

 

De hoofdstad en ook de grootste stad van Kreta is Heraklion (Iraklion). Heraklion is na Athene, Thessaloniki en Patras de vierde stad van Griekenland.
De belangrijkste steden van Kreta liggen voornamelijk aan de noordkust. Dit zijn Agios Nikolaos, Chania, Rethymnon en Sitia. Ook liggen hier de bekende badplaatsen Chersonissos, Elounda, Malia en Stalis. De kleinere en rustigere badplaatsen zijn onder andere Gouves, Kokkini Chani en Platanias.
De grootste stad aan de zuidkust is Ierapetra. Aan de zuidkust liggen de kleinere dorpen Palaiochora, Matala, Mirtos, Sfakia en de badplaats Agia Galini.
Kreta telt ongeveer 600.000 inwoners die verspreid leven over elf steden en 570 dorpen. Het inwonersaantal van de meeste steden schommelt gedurende het jaar omdat na het toeristische seizoen een groot aantal mensen zich weer terugtrekken op het vaste land van Griekenland.
Administratief is het Kreta opgedeeld in vier regionale eenheden, prefecturen of departementen genaamd: Chania, Rethymnon, Iraklion en Lassithi. Maar sinds 2011 hebben deze prefecturen geen eigen bestuur meer.


Bestemmingen op Kreta
Kreta bestemmingenAgios Nikolaos

Agios Nikolaos ligt 65 kilometer ten oosten van Heraklion. Agios Nikolaos domineert de mooie Golf van Merabello aan de noordoost kust van prefectuur Lassithi in oost Kreta. De stad heeft ronde de 10.000 inwoners.
Om het meer van Agios Nikolaos, de Voulismeni meer, is het stadscentrum gebouwd. Aan de boulevard rondom het meer liggen diverse winkels, bars, restaurants en terrassen. Agios Nikolaos ligt aan de grootste natuurlijke baai van Kreta, de Baai van Mirabello of Merabello, genoemd naar het mooie uitzicht (mira bella) vanuit de stad op de zee.
>>> Agios Nikolaos


Chania

Chania (of Hania) is de tweede stad van Kreta en ligt aan de noordwest kust van Kreta. Het is een van de oudste steden in Kreta en heeft een rijke geschiedenis.
Chania heeft zijn traditionele architectuur en het grootste deel van zijn monumenten uit Venetiaanse en Turkse Periode weten te behouden. De haven met zijn vuurtoren, het Firkas fort en Venetiaanse arsenalen, en het oude centrum maken Chania tot de meest schilderachtige stad van
>>> Chania


Heraklion

Heraklion is de hoofdstad van het Eiland Kreta en heeft meer dan 135.000 inwoners. Bij Heraklion liggen de internationale luchthaven, vernoemd naar de beroemde Kretaanse schrijver Nikos Kazantzakis, en de ruïnes van het paleis van Knossos, dat in Minoïsche tijd het centrum van Kreta was. Ten westen van Heraklion ligt de rustige badplaats Amoudara, met een strand van ruim negen kilometer lang.
>>> Heraklion


Rethymnon

Rethymnon is de derde grootste stad van Kreta en telt ongeveer 32.000 inwoners.
Rethymnon heeft een charmante, oude binnenstad met vele kleine straatjes, Venetiaanse en Turkse monumenten, oude traditionele huizen en een haven met vuurtoren.
De oude stad van Rethmynon combineert de oosterse kenmerken van de Ottomaanse periode met de Venetiaanse architectuur in renaissance stijl. Een wandeling door de steegjes van de oude stad is net een reis terug in de tijd, langs de Fortezza, Venetiaanse monumenten, de Byzantijnse kerken van Agios Fragiskos, Maria Magdalini en Agia Barbara, het Mastaba-gebied en de haven.
>>> Rethymnon


Sitia

Sitia is een havenstad in de provincie Lasithi op Oost Kreta. De stad ligt 70 kilometer ten oosten van Agios Nikolaos en 16 kilometer ten westen van Vai Beach. De streek rondom deze stad is bekend om zijn uitstekende Griekse wijnen.
Sitia heeft niet de gevolgen van het massatoerisme ervaren. Het ligt daarvoor ook ver in het oosten van Kreta op grote afstand van de meer toeristische badplaatsen. Sitia heeft een lange zandstrand, langs de weg die leidt naar Vai en diverse historisch belangrijke plaatsen.
>>> SitiaMeer steden en dorpen op Kreta
Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie