Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Samaria Kloof

 

De Samaria Kloof is een nationaal park op Kreta, een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland. De kloof ligt in het district Chania in het Zuidwesten van Kreta. Het is in de loop der eeuwen uitgesleten door een kleine rivier die tussen de Witte Bergen (Lefka Ori) en de berg Volakias loopt. Er zijn daarnaast ook nog andere kloven in de Witte Bergen.

De kloof is ongeveer 18 kilometer lang. Er wordt beweerd dat het de langste kloof van Europa is. Het beroemdste deel van de Samaria kloof is de sectie die bekend is als de "Iron Gates", daar waar de zijkanten van de kloof dichter naar elkaar toe komen en een hoogte hebben van ruim 30 meter. De noordelijke ingang van de kloof ligt 1.250 meter boven zeeniveau en begint op de Omalos Hoogvlakte. De kloof daalt vervolgens praktisch naar zeeniveau en komt uit op enkele kilometers boven het dorp Agia Roumeli.


Samaria Kloof Kreta
Samaria KloofDe Samaria kloof werd in 1962 een nationaal park, voornamelijk omdat de kloof het leefgebied is van de zeldzame kri-kri (Kretenzische geit). Deze wilde geit komt enkel in het park en op een paar kleine eilanden voor de kust van Kreta voor. Ook vind je in de kloof nog de oorspronkelijke vegetatie van Kreta, zoals plantanen, orchideeen, eiken en cypressen.
Het dorp Samaria ligt net in de kloof. Samaria werd in 1962 door de laatste inwoners definitief verlaten om plaats te maken voor het park. Het dorp en de kloof ontlenen hun naam aan de oude kerk Ossia Maria (Heilige Maria) dat in het dorp ligt.


Wandeltocht

Een van de hoogtepunten van Kreta voor de toerist is een wandeling door de kloof beginnend op het Omalos Plateau richting Agia Roumeli aan de Libische Zee. Vandaaruit zeil je naar het nabijgelegen dorp Hora Sfakion en neem je vervolgens een bus terug naar Chania. De wandeling duurt tussen de vier en zeven uur en kan vooral in hartje zomer zwaar zijn. Je kunt de wandeling maken in maart tot en met oktober. Als alternatief ken je een wandeling door de Imbros Kloof ondernemen.


Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie