Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Rethymnon

 

Rethymnon (Rethimno, Rethimnon, Réthymnon, Rhithymnos) is de derde grootste stad van Kreta en telt ongeveer 32.000 inwoners.
De stad is gebouwd in de oudheid. Rethymnon maakte een bloeitijd door toen het voor de Venetiaanse veroveraars een tussenstop werd op de route Heraklion en Chania. De hedendaagse oude stad Palia Poli is bijna volledig gebouwd door de Turkse en Venetiaanse overheersers.

Rethymnon heeft een charmante, oude binnenstad met vele kleine straatjes, Venetiaanse en Turkse monumenten, oude traditionele huizen en een haven met vuurtoren. Om het oude centrum heen is een moderne stad gebouwd met voornamelijk betonnen gebouwen.
Liggend in het hart van het moderne Rethymnon combineert de oude stad van Rethmynon de oosterse kenmerken van de Ottomaanse periode met de Venetiaanse architectuur in renaissance stijl. Na de Venetiaanse verovering van Kreta in 1204 werd de stad van Rethymnon gebouwd volgens de regels van de Venetiaanse architectuur. De stadsindeling van Rethymnon is direct verbonden met de zee, waarbij de belangrijkste Venetiaanse straat, de Ruga Maistra (de huidige kustweg), parallel loopt aan de zee. Vooral om financiële redenen zijn de herenhuizen van Rethymnon uiteindelijk niet zo indrukwekkend geworden als die van Venetië.

Veel gebouwen met gotische kenmerken gingen verloren tijdens de verwoesting van de stad in 1571 door Ulu Ali. Rethymnon werd vervolgens in het derde kwart van de 16e eeuw bijna in zijn geheel weeer herbouwd. Vele mooie voorbeelden van Ottomaanse (Turkse) architectuur zijn bewaard gebleven, verspreid over de smalle straatjes van de oude stad. De belangrijkste kenmerk van deze bouwstijl is het veelvuldig gebruik van hout.
Maar bouwstijlen veranderden tijdens de jaren van de Turkse bezetting, in de periode van 1646 tot 1898. De Turken maakten volledig gebruik van de bestaande Venetiaanse gebouwen, die ze vervolgens aan hun eigen wensen aanpasten. De uitgehouwen steen van de Venetianen werd vervangen door een houten frame gevuld met puin en modder. De muren werden vervolgens dik gepleisterd. De bovenverdieping van een gebouw stak bijna altijd uit over de straat en werd bekleed met hout, vaak met een kafasoto rasterwerk.


Rethymnon
Vuurtoren van Rethymnon


Tegenwoordig is de oude stad van Rethymnon een levend museum van monumenten uit de afgelopen eeuwen. Ondanks de opgelopen schade in de Tweede Wereldoorlog staan nog steeds veel Venetiaanse en Turkse monumentale panden overeind.
Een wandeling door de steegjes van de oude stad is net een reis terug in de tijd, langs de Fortezza, Venetiaanse monumenten, de Byzantijnse kerken van Agios Fragiskos, Maria Magdalini en Agia Barbara, het Mastaba-gebied en de haven.

Het strand van Rethymnon en van Episkopi ten westen van de stad zijn prachtig en eveneens een bezoek waard. Daarnaast staat Rethymnon ook bekend om zijn nachtleven. Je kunt kiezen uit tavernes, bars, en disco's.Rethymnon bezienswaardigheden

 • Venetiaanse haven van Rethymnon met zijn beroemde vuurtoren
 • De vesting Fortezza
 • Odos Arkadiou, de winkelstraat van Rethymnon met enkele van de mooiste Venetiaanse herenhuizen van Rethymnon
 • de Venetiaanse Loggia
 • Arimondi fontein uit 1629 en het Platanos plein
 • De kerk van St. Franciscus (Agios Fragiskos) en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw (Maria Magdalini)
 • Kara Moussa Pasja moskee of Kara Mussa Moskee (17e eeuw)
 • Pasja Nerazza Moskee, dit was vroeger de kerk Santa Maria en is nu een concertzaal
 • Porta Guora, de Grote Poort van Rethymnon
 • De Platia Heroon (Heldenplein) met het standbeeld van de Onbekende Soldaat
 • Archeologisch Museum van Rethymnon, deze ligt bij de Fortezza
 • Het strand van Rethymnon en het strand van Episkopi

In Rethymnon vind je ook de volgende musea:
 • Archeologisch Museum van Rethymnon
 • Historisch en Folklore Museum van Rethymnon
 • Gemeentelijke galerie Kanakakis
 • De Frantzeskaki Collectie
 • Sea Life Museum in Rethymnon


Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie