Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Kreta Reistips


Reistijd naar Kreta

De duur van de vlucht van Amsterdam Schiphol naar Kreta is ongeveer 3 uur en drie kwartier. Het vliegtuig landt op Nikos Kazantzakis International Airport (HER). Dit vliegveld ligt ongeveer vijf kilometer ten oosten van Heraklion.


Geografie van Kreta

Kreta ligt in de Middellandse Zee, 100 kilometer ten zuiden van het Griekse vasteland.
Kreta Geografie en kaart


Het weer en klimaat in Kreta

Kreta kent een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent over het algemeen warme zomers en zachte, maar natte winters.
het weer en klimaat in Kreta


Lokale tijd

Op Kreta is het 1 uur later dan in Nederland, zowel in de zomertijd als in de wintertijd.

Taal

De officiele taal op Kreta is het Grieks. In de meeste toeristische plaatsen spreekt men ook Engels.


Valuta en geld opnemen

De munteenheid in Kreta is de Euro.
In de meeste steden en badplaatsen op Kreta kun je geld pinnen. Vooral in de toeristische plaatsen kun je ook terecht met de credit card.


Paspoort of identiteitskaart

Om Kreta binnen te komen heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet geaccepteerd in het buitenland.


Nederlandse Ambassade of Consulaat

De Nederlandse Consulaat op Kreta bevindt zich op Dimokratias 11 713 06 in Herakleion. Hier kun je terecht voor informatie en waar nodig word je in noodgevallen geholpen. Bijvoorbeeld bij rampen, of als je jouw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) kwijt bent. Maar ook bij vermissing, arrestatie, overlijden of opname in het ziekenhuis.
>>> Wat doet de Ambassade voor reizigers
>>> Adresgegevens Consulaat op Kreta


Gezondheid en vaccinaties

Voor Kreta zijn intentingen niet verplicht. Wil je meer weten of voor je vakantie in Kreta reizigersadviezen zijn, kijk dan op LCR.nl


Veiligheid

In het algemeen kun je in Kreta veilig reizen.
Wil je veilig op reis naar Kreta, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op eventuele risico's die aan een verblijf in Kreta verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Kreta vind je op: Reisadvies Griekenland


Leidingwater

Het water uit de kraan in Kreta is drinkbaar, maar is niet echt lekker van smaak. Daarom kopen de meeste mensen water in flessen, deze zijn overal verkrijgbaar.


Telefoneren

Vanuit Kreta: toets eerst 0031, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer.
Vanuit Nederland: toets eerst 0030.


Elektriciteit

In Kreta is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Ook de stopcontacten zijn meestal gelijk aan die van Nederland.


Medicijnen

Mocht je regelmatig medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat je een geneesmiddelenkaart (bij de apotheek en huisarts verkrijgbaar) bij je reisdocumenten bewaart. Op deze kaart worden de merknamen van jouw medicijnen en de samenstelling van de producten genoteerd. Hiermee voorkom je dat de douane de medicijnen voor drugs aanziet.
Neem van huis in ieder geval de nodige basismedicijnen mee, zoals paracetamol, pleisters, jodium, immodium.


Bagage meenemen

Wat je op vakantie naar Kreta meeneemt hangt af van de soort reis die je gaat maken, het gebied dat je bezoekt en de periode van het jaar. Wil je een inpaklijst opstellen, dan kan je hierbij worden geholpen met de informatie op de volgende website: Wat neem ik mee op vakantie


Reisverzekering

Als je op reis gaat, sluit altijd een reisverzekering. Je verzekert niet alleen je bagage en sportuitrusting, maar ook tegen de mogelijk hogere geneeskundige kosten dan dat je eigen ziektekostenverzekering in het buitenland vergoedt.
Reisverzekering

Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie