Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Malia

 

Malia ligt 34 kilometer ten oosten van Heraklion (Iraklion). Tot de gemeente Malia behoren ook de dorpen Krassi, Stalis en Mochos. Malia is sinds de jaren zeventig uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische badplaatsen van Kreta.
De hoofdweg van Malia lijkt de stad in tweeën te delen. Aan de ene kant van de hoofdweg vind je het oude Malia, aan de voet van de berg Selena, met zijn smalle straten, fraaie dorpshuizen, een kerk en platia. Aan de andere kant ligt de badplaats, het nieuwere deel van Malia aan de kust.


Toerisme

De badplaats Malia bestaat hoofdzakelijk uit hotels, appartementen, restaurants, bars en clubs. Hier speelt zich het drukke nachtleven van Malia af. In de kleine straatjes en langs de boulevard bevinden zich vele winkels.

Malia heeft een van de langste zandstranden van Kreta, dat begint bij Stalis ten westen van Malia en zich uitstrekt over meer dan 4 kilometer naar het oosten. Het zijn ook mooie brede zandstranden met alle nodige voorzieningen, waar je heerlijk kunt zonnen en diverse watersporten kunt beoefenen. Met deze brede stranden is de plaats zeer geschikt voor het gezin met kinderen.


Malia Kreta
MaliaHet oude Malia

Achter de grote kerk Agios Nektarios ligt het oude dorpskern van Malia. Hier kun je rustig wandelen door de smalle straten, de oude huizen bewonderen en op het terras van een van de gezellige restaurants relaxen.
Op 3 kilometer ten oosten van de stad liggen archeologische opgravingen waaronder de ruïne van een Minoïsch Paleis, huizen, straten en koninklijke graven. Het Paleis van Malia is zeer goed bewaard gebleven. Het paleis is in grootte gelijk aan die in Knossos en Phaistos. De koning van deze Minoïsche stad was Sarpidon, de broer van de legendarische King Minos. De waardevolle voorwerpen die hier zijn opgegraven worden in het Archeologisch Museum van Heraklion tentoongesteld.


Omgeving

Stalis en Malia lagen vroeger ver van elkaar. Maar de weg tussen de beide plaatsen is inmiddels volgebouwd met winkels, restaurants, cafés en bars. Deze weg volgt de kust. Aan deze weg liggen ook de diverse stranden.

Vanuit Malia loopt een weg naar het schilderachtige dorp Krassi. Na Krassi vervolgt de weg richting het klooster Panagia Kera en Lassithi Hoogvlakte met de Dikteon grot, een van de twee grotten waarvan wordt beweerd dat dit de geboorteplaats van Zeus is.
Malia is slechts een paar kilometer verwijderd van Chersonissos dat bekend is om de mooie stranden en een bruisend nachtleven. Enkele kilometers boven Chersonissos liggen de traditionele dorpen Koutouloufari, Piskopiano en Ano Hersonissos. Deze zijn de moeite waard om op een middag te bezoeken.
Dertig kilometer ten oosten van Malia ligt Agios Nikolaos met zijn schilderachtige meer. Vanaf hier kun je met de boot naar het eiland Spinalonga met zijn Venetiaanse fort en huisjes waar vroeger de lepralijders werden afgezonderd.Malia activiteiten en bezienswaardigheden

  • Malia Slides, een kleine waterpark.
  • Malia Voetbal Centrum.
  • Kartland.
  • Crazy Golf, een 18 holes mini-golfbaan.
  • Boottocht naar de Dia Eilanden om dolfijnen te spotten.
  • Het Paleis van Malia.
  • Lassithi Hoogvlakte.
  • Heraklion.
  • Uitgaansleven in Chersonissos.


Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie