Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Lassithi Hoogvlakte

 

Het plateau van Lassithi is één van de mooiste gebieden op Kreta. Het is een groene, vruchtbare vallei dat op een hoogte van 815 meter ligt en bedekt is met amandelbomen en met akkers waarop aardappels, groente en fruit worden verbouwd.

De Lassithi vlakte is van oost naar west 11 kilometer en van noord naar zuid 6 kilometer, een gebied van 25.000 vierkante kilometer. Op de vlakte zijn 18 dorpen die hun traditionele karakter hebben behouden. De voornaamste dorp Tzermiado heeft ongeveer 1.000 inwoners.

De schoonheid van de Lassithi vlakte is compleet door het aanzicht van de vele windmolens die over de vlakte verspreid liggen. Vroeger werd de vlakte geïrrigeerd door deze windmolens met witte zeildoeken, naar zeggen 10.000 molens in totaal. Deze methode van irrigatie was in de 15e eeuw ontworpen door Venetiaanse ingenieurs.


Lassithi Hoogvlakte Kreta
Lassithi HoogvlakteRond 1950 waren er zeker nog 4.000 molens op de Lassithi Hoogvlakte. Tegenwoordig is dat aantal aanzienlijk afgenomen doordat de boeren nu gebruik maken van modernere irrigatiemethoden en waterpompen. Hierdoor heeft Lassithi juist grotendeels haar oorspronkelijke unieke karakter verloren.
Maar er is nu interesse ontstaan in de restauratie van de windmolens, waardoor het oorspronkelijke aanzicht van het Plateau van Lassithi weer teruggebracht kan worden.

Op de vlakte zijn overblijfselen uit Minoïsche tijd gevonden, wat erop duidt dat het gebied al sinds de Oudheid bewoond is. Hier ligt ook Dikteon Andron, de grot waar Zeus is geboren.

Vanaf het Plateau Lassithi richting Heraklion kom je vlak voor het dorp Kera 24 stenen graanmolens uit de 19e eeuw tegen. Zij waren tot het einde van de Tweede Wereldoorlog in gebruik, maar zijn vandaag grotendeels vervallen tot ruïnes. Slechts drie ervan zijn gerestaureerd.
Vlakbij Kera ligt het gelijknamige klooster dat beroemd is om haar mooie fresco's.

Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie