Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Knossos

 

Het beroemde Minoische paleis Knossos ligt 5 kilometer zuidoosten van Heraklion, in de vallei van de rivier Kairatos. De rivier ontspringt in Archanes, stroomt door Knossos en bereikt de zee bij Katsabas, de Minoïsche haven van Knossos.
In de Minoische periode stroomde de rivier het gehele jaar door en de omringende heuvels waren bedekt met eiken en cipresbomen, waar we tegenwoordig wijngaarden en olijfbomen aantreffen. De pijnbomen op de archeologische plaats werden geplant door Arthur Evans. De constante woning gedurende de 9.000 jaar heeft grote veranderingen aan de natuurlijke omgeving gebracht, waardoor het moeilijk voor te stellen is hoe het landschap tijdens de Minoïsche periode eruit moet hebben gezien.


Knossos paleis bij Heraklion
Knossos PaleisDe eerste nederzetting in het gebied van Knossos was ongeveer 7.000 vóór Christus, tijdens de Neolithische Periode. De economische, sociale en politieke ontwikkeling van de nederzetting leidde tegen het eind van het tweede millennium vóór Christus tot de bouw van het majestueuze Paleis van Knossos. Knossos was de zetel van de legendarische koning Minos en het belangrijkste centrum van de macht in Kreta. Dit eerste paleis werd ongeveer 1.700 vóór Christus vernietigd. Het werd herbouwd en opnieuw vernietigd door brand, dit keer definitief, in 1350 vóór Christus. De omgeving van het paleis werd daarna getransformeerd tot een heilige bos gewijd aan de godin Rhea, maar Knossos werd nooit meer opnieuw bewoond.
Het paleis van Knossos is het monumentale symbool van de Minoïsche beschaving, vanwege zijn bouw, gebruik van luxe materialen, architectuur, geavanceerde bouwtechnieken en zijn indrukwekkende omvang.

Opgravingen

De eerste grote opgravingen werden in 1878 ondernomen door de rijke kunstliefhebber Minos Kalokairinos, in de tijd dat Kreta nog steeds door de Turken bezet was. Kalokairinos groef een deel van de westelijke magazijnen op en bracht velen grote pithoi (opslagpotten) naar boven.
In de periode van 1900 tot 1931 groef Arthur Evans het paleis en het gehele omringende gebied van Knossos op. Het paleiscomplex werd in slechts vijf jaar opgegraven, naar de huidige normen is dat een zeer korte tijd. Evans herstelde het Paleis met beton, een techniek die door moderne archeologen wordt veroordeeld als discutabel, leidend tot beschadiging aan de oorspronkelijke Minoïsche structuur van het paleis.
De uitgravingen gaan tegenwoordig nog steeds door. Daarnaast wordt een conserveringsprogramma ondernomen om de verslechtering van het paleis te tegen te gaan.

Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie