Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Kreta kaart

Geografie

Kreta ligt in de Middellandse Zee. Aan de noordkust grenst de Egeïsche Zee en aan de zuidkust de Libische Zee. De oppervlakte van Kreta bedraagt ruim 8.300 vierkante kilometer en Kreta heeft een kustlijn van 1.050 kilometer. Het eiland is 260 kilometer lang. De breedte varieert van 12 kilometer (bij Ierapetra) tot 60 kilometer (tussen Dion en Lithinon).
De afstand tussen Kreta en het vaste land van Griekenland bedraagt ongeveer 100 kilometer. Ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Kreta ligt Libië.

De hoofdstad van Kreta is Heraklion (Iraklion) met ongeveer 175.000 inwoners. Andere belangrijke steden van Kreta zijn Agios Nikolaos, Chania, Chersonissos, Ierapetra en Rethymnon.
Tot Kreta behoort ook een aantal kleine eilandjes, waaronder Gavdos, Chrissi en Koufonisi.

Kreta is zeer bergachtig. De bergen van Kreta bestaan grotendeels uit kalksteen waaraan Kreta haar naam heeft te danken.
In het Oosten ligt het Diktigebergte, met de Dikti (2.148 meter) als de hoogste berg. In het centrale gedeelte van Kreta bevindt zich het Idagebergte waarvan Ida Psiloritis (2.456 meter) de hoogste berg is. In het Westen bevindt zich de Lefka Ori (Witte Bergen) en is de Pachnes (2.452 meter) de hoogste berg. Door de Lefka Ori gebergte loopt de Samariakloof.

De kustlijn van Kreta heeft een lengte van ruim 1.050 kilometer. De zuidkust van Kreta kenmerkt zich door de steile rotswanden. De noordkust is relatief vlakker. Aan deze zijde bevinden zich dan ook de meeste stranden en badplaatsen. De weinige strandjes aan de zuidkust liggen voornamelijk in afgelegen baaien.


Interactieve landkaart van Kreta


Satellietfoto van Kreta


Plaatsen in Kreta

Analipsis - Agia Galini - Anissaras - Chania - Chersonissos - Agios Nikolaos - Elounda - Gouves - Heraklion - Kokkini Chani - Koutouloufari- Malia - Platanias - Rethymnon - Sissi - Sitia - Stalis


Meer plattegronden van Kreta

Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie