Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Kreta Informatie


Geografie

Kreta ligt in de Middellandse Zee, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van het Griekse vasteland. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en het op vijf na grootste eiland in de Middellandse zee. Het eiland heeft een totale oppervlakte ruim 8.300 vierkante kilometer en is langwerpig van vorm. Kreta is 250 kilometer lang en op het breedste punt 60 kilometer breed. Kreta bestaat uit 4 provincies, namelijk Lassithi, Heraklion Rethymnon en Chania. Op heel Kreta wonen maar 600.000 vaste inwoners. Belangrijkste steden van Kreta zijn onder andere Agios Nikolaos, Chania, Heraklion en Rethymnon.
De kustlijn van Kreta heeft een lengte van 1.050 kilometer. De bekendste badplaatsen van Kreta zijn Chersonissos, Malia, Gouves en Platanias. Deze liggen aan de noordkust van het eiland.

>>> Geografie


Toerisme

Kreta heeft een rijke cultuur en historie, authentieke traditionele dorpen, prachtige natuur, een aangename klimaat en mooie stranden.
Op Kreta vinden de jongeren voornamelijk in de zomervakantie hun vertier in Chersonissos, Rethymnon, Chania, Malia, Agios Nikolaos en Koutouloufari. Vakantiegangers die meer op zoek zijn naar rust vinden dat aan de zuidkust of in een van de vele schilderachtige dorpen.
Kreta is een zeer geschikte plek om diverse watersporten uit te oefenen, zoals duiken, snorkelen, zwemmen, zeilen en surfen. Ook kun je op Kreta mooie wandelingen maken.
Naast een grote toeristische trekpleister is Kreta een belangrijke bestemming voor geïnteresseerden in de historie en archeologie van de voormalige Minoïsche beschaving. Mede vanwege de vele overblijfselen van de Minoïsche cultuur heeft het toerisme een hoge vlucht genomen.
Voor strandvakanties is Kreta de ideale vakantiebestemming in de maanden juni, juli, augustus en september. Wil je naar Kreta om het eiland te verkennen dan zijn april, mei en oktober hiervoor de beste maanden.


Geschiedenis en cultuur

De geschiedenis van Kreta wordt gekenmerkt door de diverse invloeden van Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Venetiers en Ottomaanse Turken. Dit vindt zijn weerslag in de cultuur en architectuur op het eiland.
Onder Venetiaanse heerschappij kende Kreta vanaf de tweede helft van de 14e eeuw twee eeuwen lang een enorme culturele bloei. Dit was de tijd van de Kretenzische Renaissance, wat de bloei in schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst, literatuur en onderwijs bracht. De invloeden van deze Venetiaanse tijdperk op Kreta zijn nog steeds in diverse steden zoals Agios Nikolaos, Heraklion, Chania en Rethymnon te zien.
In 1645 vielen de Ottomaanse Turken Kreta binnen en kwam een abrupte einde aan deze Renaissance. De lokale bevolking werd door de Turken onderdukt en kende zware tijden.
Eind 19e eeuw kreeg Kreta met inmenging van Engeland, Frankrijk, Italië en Rusland meer vrijheid ten opzichte van het Ottomaanse Rijk. Na de overwinning van Griekenland op het Ottomaanse rijk in de Balkanoorlog werd Kreta in 1913 opgenomen in Griekenland. Inmiddels maakt Kreta al meer dan 100 jaar deel uit van Griekenland.

>>> Historie van Kreta


Meer informatie over KretaLinks
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie