Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Imbros Kloof

 

De Imbros kloof (Grieks :Faragi Imbrou) ligt in het Lefka Ori Gebergte (de Witte Bergen), in de buurt van Chora Sfakion in het zuiden van het Griekse eiland Kreta.
De kloof loopt van het dorpje Imbros op de Askifou hoogvlakte naar Komitades vlakbij de Libische Zee. Het is een 11 kilometer lange canyon en loopt parallel aan Samariakloof. Het smalste gedeelte van de kloof is 1,60 meter breed. De Imbros dorp (aka Nimbros) is gelegen op een hoogte van 780 meter en is aan de zuidkant van de vruchtbare vlakte van Askyfou.
De Imbroskloof is ongeveer 30 miljoen jaar geleden gevormd door de erosie van de rivier Imbro. Tegenwoordig stroomt er door de kloof geen rivier meer en kan je door de droge rivierbedding wandelen.

Voordat er op Kreta geasfalteerde wegen waren aangelegd was de Imbroskloof de enige verbinding tussen Chania en Hora Sfakion dat met muildieren werd afgelegd. Overblijfselen van dit pad zijn nog steeds te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn via deze kloof enkele duizenden Britse soldaten geevacueerd voordat ze naar Egypte vertrokken.


Wandeling

Net als de Samariakloof is de Imbros kloof erg populair bij de toeristen. Een wandeling door deze kloof is ongeveer de helft van de Samariakloof en duurt ongeveer 3 uur. Daarmee is het geschikt voor iedereen die goed ter been is. In totaal is het een wandeling van ongeveer 8 kilometer bergafwaarts, met een hoogte verschil van meer dan ongeveer 700 meter. Maar trek wel goede, stevige wandelschoenen aan.

In de zomer wordt de Samaria Kloof overspoeld door toeristen en is de wanderoute ondragelijk warm. De Samaria Kloof kent geen schaduw. Juist dan is een wandeling door de Imbros kloof ideaal. Je hebt hier meer schaduw en beschutting tegen de zon, en minder last van de grote groepen toeristen.

Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie