Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Fortezza van Rethymnon

 

De Fortezza van Rethymnon is een fort bij de oude stad van Rethymnon aan de noordkust van het Griekse eiland Kreta. Het is een van de bezienswaardigheden van de Rethymnon. De in de 16e eeuw door de Venetianen gebouwde fort is gebouwd op de heuvel Paleokastro ('Oude kasteel') in het noordwesten van de oude stad van Rethymnon. Aan het noordoosten, noorden en westen kant is het omgeven door de zee en werd de fort bij de bouw van de buitenmuren aangepast aan het rotsachtige terrein. Daardoor heeft de Fortezza in het zuiden en oosten slechts vier halve beschermingsmuren (Semi bastions), en in het noorden en westen drie pieken.

Voor de ingang van het fort ligt het onder Ottomaanse heerschappij gebouwde, voormalige (tot de jaren 1960 als gebruikte) gevangenis waarin sinds 1991 het Archeologisch Museum van de stad Rethymno is gevestigd. In het museum toont voornamelijk vondsten uit de regio Rethymno van het Neolithicum tot de Klassieke periode. De twee voormalige extra poorten van de vesting in het noorden en westen zijn niet van buitenaf toegankelijk.


Fortezza van Rethymnon Kreta
Fortezza van RethymnonDe Fortezza van Rethymnon is een onregelmatige gebouw, waarvan de lengte in de oost-west richting 340 meter is en de breedte in de noord-zuid richting ongeveer 230 meter is. De totale lengte van de volledig bewaard gebleven vestingsmuur is 1.307 meter. De muur bevat drie poorten als de toegang tot de fort. De hoofdpoort ligt aan de zuidoost kant en de twee extra poorten liggen in het westen en noorden. De twee extra poorten zijn tegenwoordig gesloten. Het binnenste van het fort kan alleen worden bereikt door de 3,8 meter brede en 26,8 meter lange portiek van de hoofdingang, die ook bekend staat als Poterne. Op het breedste punt is de buitenste muur 1,74 meter dik.

Op de gehele vestingmuur zijn tien ronde wachttorens. De enige rechthoekige toren bevindt zich op de Agios Ilias Bastion in het zuiden van de vesting. De wachttorens dienden als schuilplaats voor patrouilleerde militairen. Ze hebben schietgaten en kleine bakstenen koepels. De bastions van het fort dragen alle namen van heiligen. De zuidwestelijke bastion is vernoemd Agios Loukas en heeft evenals de in oostelijk richting daaropvolgende bastion Agios Ilias, alleen aan de oostelijke kant een ronde afsluiting. Anderzijds hebben de zuidoostelijke bastion Agios Pavlos en de oostelijke bastion van Agios Nikolaos deze ronde insparing alleen aan de andere kant, elk in het zuidwesten en zuiden. De pieken in het noorden dragen van west naar oost de naam Agio Pneuma, Agia Ioustini en Agios Sozon.


Venetiaanse fortezza, fort, vesting van Rethymnon
Fortezza vanuit de luchtDirect achter de poort van de hoofdingang ligt ten noorden van de weg omhoog, het gebouw van de voormalige wapens- en munitiekamer. Het gebouw dateert uit 1581 en diende voor de opslag van geweren en andere wapens. Het herbergt nu tentoonstellingsruimtes. Ten oosten van Agios Ilias zijn ondergrondse reservoirs gemaakt. Op het Bastion bevindt zich tegenwoordig de halfronde openluchttheater Erofili, vernoemd naar een tragedie van Georgios Chortatzis, dat sinds 186 elk jaar tijdens de zomerse Renaissance Festival wordt opgevoerd.

Tussen de pieken Agio Pneuma en Agia Ioustini in het noordwesten van het Fortezza staat een van de twee overgebleven (van de oorspronkelijk 3) munitiekamers. De tweede ligt voor de noordoostelijke punt van Agios Sozon. Beide munitiekamers behoren tot de kleinere gebouwen van het fort.

Een grote gebouw met twee verdiepingen is het "Huis van de raadsleden", die de top van Agia Ioustini domineert. Tijdens de Venetiaanse periode was het één van de twee administratieve gebouwen van de stad.

Ten zuiden van de noordelijke extra poort is een deel van de, in de periode 1575 tot 1582 gebouwde, woonhuis van de Rector (Rettore), de Venetiaanse gouverneur. Op het centrale plein van Fortezza is de Sultan Ibrahim Moskee. Het werd gebouwd na de Ottomaanse verovering van Rethymno in 1646 op de plaats waar eerder de Venetiaanse Bisschopskerk San Nicolo bevond. Ten zuiden tegen de islamitische gebedshuis staat een gebouw dat waarschijnlijk van de zetel van het katholieke bisdom was. De moskee is vernoemd naar de toenmalige heerser van het Ottomaanse Rijk Sultan Ibrahim, die van 1640 tot 1648 regeerde. Van de minaret van de moskee aan de westzijde staat slechts nog de basis.

De twee Grieks-orthodoxe kerken die op het terrein van het fort staan zijn van een recentere datum. Beide zijn gebouwd in de late 19e eeuw, zowel de kapel van Agia Aikaterini die gewijd is aan de Heilige Catharina van Alexandriië, als de kerk Agios Theodoros Trichinas, vernoemd naar Sint Theodore van Constantinopel.Rethymnon bezienswaardigheden

 • Venetiaanse haven van Rethymnon met zijn beroemde vuurtoren.
 • Odos Arkadiou, de winkelstraat van Rethymnon met enkele van de mooiste Venetiaanse herenhuizen van Rethymnon.
 • De Venetiaanse Loggia.
 • Arimondi fontein uit 1629 en het Platanos plein.
 • De kerk van St. Franciscus (Agios Fragiskos) en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw (Maria Magdalini).
 • Kara Moussa Pasja moskee of Kara Mussa Moskee (17e eeuw).
 • Pasja Nerazza Moskee. Dit was vroeger de kerk Santa Maria en is nu een concertzaal.
 • De Grote Poort van Rethymnon Porta Guora.
 • De Platia Heroon (Heldenplein) met het standbeeld van de Onbekende Soldaat.
 • Archeologisch Museum van Rethymnon. Deze ligt bij de ingang van de Fortezza.
 • Historisch en Folklore Museum van Rethymnon.
 • De Gemeentelijke Kunstgalerij Kanakakis.
 • De Frantzeskaki Collectie
 • Sea Life Museum in Rethymnon.


Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie