Info-Kreta.nl


Reisinformatie Kreta

Main Page Content:

Ad Google

Agios Nikolaos

 

Agios Nikolaos ligt 65 kilometer ten oosten van Heraklion. Agios Nikolaos domineert de mooie Golf van Merabello aan de noordoost kust van prefectuur Lassithi in oost Kreta. De stad heeft ronde de 10.000 inwoners. Alhoewel de stad klein is is het de tweede grootste stad van Lassithi prefectuur.
Agios Nikolaos was een van de eerste steden in Kreta die de gevolgen van het toerisme heeft gevoeld. Om het meer van Agios Nikolaos, de Voulismeni meer, is het stadscentrum gebouwd. Aan de boulevard rondom het meer liggen diverse winkels, bars, restaurants en terrassen. Agios Nikolaos ligt aan de grootste natuurlijke baai van Kreta, de Baai van Mirabello of Merabello, genoemd naar het mooie uitzicht (mira bella) vanuit de stad op de zee.

Agios Nikolaos Kreta
Voulismeni Meer van Agios NikolaosDe haven van Agios Nikolaos

De geschiedenis van Agios Nikolaos wordt getypeerd door zijn haven,dat nog de commerciele haven van de stad is. Deze plek werd gekozen voor een belangrijke haven van oost Kreta, omdat de eilandjes van Agioi Pantes voor de kust van Agios een betere bescherming tegen mogelijke aanvallers en tegen de sterke noordwesten winden boden.
Tijdens de Venetiaanse periode had de haven van Agios Nikolaos een capaciteit van 25 galleien, een vrij groot aantal voor die tijd. Tegenwoordig kun je van hier naar Piraeus en diverse eilanden reizen. De twee eilandjes van Agioi Pantes (Aller Heiligen), de natuurlijke golfbrekers van de haven, geven nu bescherming aan een paar Kretenzische wilde geiten (agrimia), een diersoort die wordt bedreigd met uitsterven.

Agios Nikolaos is een kleine stad waar je rustig de tijd kan nemen om het te verkennen. De stad heeft in tegenstelling Chersonissos, Malia en Platanias geen extreem wild nachtleven.

Spinalonga Kreta
SpinalongaSpinalonga

Vanuit de haven van Agios Nikolaos kun je per boot naar het eiland Spinalonga. Op Spinalonga is in 1579 door de Venetianen een groot fort gebouwd ter verdediging tegen de Turken. In 1715 wisten de Turken het eiland in te nemen en hielden zij het bezet tot 1903. Daarna werd op Spinalonga een kolonie voor de leprozen gesticht.


Agios Nikolaos bezienswaardigheden

  • Voulismeni Meer, het meertje bij de haven van Agios Nikolaos met eromheen gezellige terrasjes
  • Archeologisch Museum van Agios Nikolaos, met belangrijke vondsten uit Oost Kreta
  • Agios Nikolaos kerk met fresco's uit de 7e en 8e eeuw


Agios Nikolaos activiteiten

  • Het dorp Kritsa met de typsiche witte huizen tegen de stijle berghelling
  • Boottocht naar het eiland Spinalonga
  • Bezoek aan het Lassithi Hoogvlakte
  • Boottocht naar het eiland Santorini, bekend om de witte huisjes en kerken met blauwe koepels
  • Tocht door de Samaria Kloof
  • Jeep safari door het Dikti gebergte langs pittoreske dorpjes, byzantijnse kerkjes en olijfboomgaarden


Links
GoogleSearch
Main site navigation end
-

Advertentie

 

Kreta Lastminute Nu supervoordelig naar Kreta. Boek veilig en snel op Tui.nl!Vliegticket Kreta Vlieg voordelig naar de Griekse zon. WTC.nl KretaVakantie Chersonissos Bekijk hier uw reis naar Kreta! Uw vakantie goed geregeld.Aanbiedingen Kreta Zoek en boek een vakantie zoals jij dat wilt. De Jong Intra Vakanties.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
Locale tijd - het weer

Tijd in KretaHet weer in Kreta

Klik hier voor weersvoorspelling Heraklion, Kreta

- -

Advertentie

 

Vakantie in Kreta Vakantie naar Kreta met Sunweb Vakanties.Kreta vakantie Ontdek het authentieke Kreta met Eliza Was Here!Zonvakantie Kreta Naar Kreta? Groot aanbod, lage prijzen.Zonvakantie Kreta Voordelig naar de Griekse zon! GoGo Jongerenvakantie Kreta.-

Advertentie

-

Advertentie

-

Advertentie

-
 
- -

Advertentie

Advertentie